CAMİLER HAFTASI

FİLİSTİN-GAZZE

Kocatepe Camii Çocuklarla Şenlendi

Tarih 01 Ekim 2011, 23:58 Editör Rize Müftülüğü

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kocatepe Camii avlusunda gerçekleştirilen tören çocukların şölenine dönüştü. Yüzlerce çocuğun katıldığı programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Çocuk için ibadet edilen mekân soğuk,  sönük, donuk ve ürkütücü olmamalıdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış töreni bu yıl, Kocatepe Cami avlusunda gerçekleştirildi.  Yoğun katılımın gerçekleştiği programa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çok sayıda milletvekili, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Törende konuşan ve camilerin sadece ibadet değil aynı zamanda kimlik mekânları olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin çocukların hayatındaki önemine vurgu yaptı.  Diyanet İşleri Başkanı Görmez şöyle konuştu:

“Camilerin kültürel kodları temsil eden bir sembol olduğu düşünüldüğünde çocuğun manevi eğitimindeki rolü rahatlıkla anlaşılacaktır. Çocuğun içinde var olduğu toplumun değerlerini öğrenme, ibadet ikliminde nefes alma ve belki de en önemlisi birlik ve beraberlik duygularını keşfetme imkânı bulabilmesi önemli ölçüde camiyle buluşmasına bağlıdır”.

“Çocuk için ibadet için edilen mekân soğuk, sönük donuk ve ürkütücü olmamalıdır” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Yaklaştığında kovulduğu, sesi çıktığında azarlandığı, soru sorduğunda terslendiği bir mescide tazecik gönlünün ısınması nasıl mümkün olabilir” dedi. Başkan Görmez, camilerin kucaklayan ve kendine yöneleni asla kendi dışında bırakmayan bir yuva olduğunu sözlerine ekleyerek kadınıyla çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla, toplumun bütün kesimlerinin bu yuvada huzura erme hakkı olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Çocuk ve Cami Buluşması” ana temasını seçme nedenlerini anlatırken, “Vatanımızın, milletimizin her tarafında çocuklarımız camilere gelsinler. Din görevlisi arkadaşlarımız cübbeleriyle, sarıklarıyla, çikolatalarıyla kapıda onları karşılasın. Camiye onları götürsün, onlara mihrabı, minberi, kürsüyü tanıtsın istedik” ifadelerini kullandı. Camilerin bilgi ve birlik mekânı olduğunu da vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez şöyle devam etti;

“Biz saflarımızı birleştirmek için camide buluşuruz. Ruhlarımızla bedenlerimizle buluşturmak, kalplerimizle gönüllerimiz arasında rabıta kurmak için Allah’ın huzurunda, divanında, camilerde buluşuruz.

Cami aynı zamanda bizim sevgi mekânımız. Biz camilerde birbirimizi sevmeyi öğreniriz.  Tabiatı, kâinatı sevmeyi öğreniriz.  Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi öğreniriz camide.  Camide yüreklerimiz sevgiyle dolar”.

Konuşmasının sonunda “Cami ve Çocuk buluşması” vesilesiyle büyüklerin sorumluluk duygusunu yeniden aşılaması gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kocatepe Camii’ne çocuklarla beraber geçerek onlara mihrap, minber, vaaz kürsüsü ve cami hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise açılış töreninde yaptığı konuşmada camilerin tamamının milletin gönül hazinesinden aktardıklarıyla inşa edildiğini söyledi. Üsküp’te, Prizren’de, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Orta Asya, Kafkasya, Bosna- Hersek’te olduğu gibi Somali’de de camiler inşa edildiğini, Türk milletinin bu camilerin yapımında büyük katkıları olduğunu açıklayan Bozdağ Kırım’da bulunan Cuma Camii’nin yenileme çalışmalarının da başlayacağı müjdesini verdi.

Camilerin sadece namaz kılma mekânı değil kültür hazinesini yaşatan ve geleceğe aktaran mekânlar olduğu belirten Bozdağ, “Çocuk ve Cami Buluşması” temasının fevkalade isabetli bir tema olduğunu sözlerine ekledi.

Törende çocuklardan oluşan 571 Grubu ilahiler söylerken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kocatepe Camii Çocuk Oyun Merkezi’nin de açılışını yaptı.

Camiler ve Din Gör.Haf.2011

Camiyi Seviyorum Şarkısı mp3

Camiyi Seviyorum Şarkısı mp3 Camiyi seviyorum şarkısını sitemizden dinleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Haydi Ailece Camiye Konulu Panel Düzenlendi

Haydi Ailece Camiye Konulu Panel Düzenlendi Rize'de "Haydi Ailece Camiye" Konulu Panel Düzenlendi

Cami ve Gençlik15 Ekim 2014

ZİYARETÇİ SAYACI