Mal Bildirimi Duyurusu

Tarih 07 Ocak 2015, 13:18 Editör Rize Müftülüğü

Mal Bildirimi Duyurusu

RİZE İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

3628 Sayılı "Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve yolsuzluklarla Mücadele Kanunu" ve 15/11/1990 tarihli ve 20696 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik" gereği personelin sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar mal bildirimlerini yenilemeleri gerekmektedir.

Anılan Kanun ile Kanun uygulamasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 10.08.1990 tarihli ve 90/748 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Mal Bildiriminde bulunulması Hakkında yönetmeliğin öngördüğü işlemlerin mevzuata uygun olarak yerine getirilmesi, uygulamada yaşanan sıkıntıların ve personelin mağduriyetinin önlenmesi amacıyla aşağıda belirtilen hususlara riayet edilecektir.

l- Personel "Mal Bildirim Formunu" 01 Ocak 2015-28 Şubat 2015 tarihleri arasında insan Kaynakları Yönetim Sistemi (İKYS) programından eksiksiz olarak doldurup, program üzerinden çıktısını alarak ıslak imza ettikten sonra, üzerine adı, soyadı ve sicil numarasını yazdıkları zarfa koyarak görev yaptıkları' birime teslim edecektir.

2- insan Kaynakları Yönetim Sistemi (İKYS) programından doldurulmayan veya eksik doldurulan mal bildirimleri yeniden söz konusu programdan doldurulmak üzere iade edilecektir.

3- Formun "Taşınmaz Mal Bilgileri" bölümünde yer alan adres bilgileri ile ada ve parsel numaraları belirtilecektir.

4- Mal bildiriminde yer alan "Edinme Tarihi" gün, ay ve yıl olarak belirtilecektir.

5- "Mal Bildirimi Formu" tek nüsha (ön ve arka sayfa) olarak doldurulacaktır.

6- isimsiz, İmzasız veya tarihsiz bildirimler, geçersiz, olduğundan iade edilecektir.

7- Genel beyan döneminde mazeretleri (ücretsiz izin, askerlik, rapor, açıkta olanlar vb.) nedeniyle mal bildiriminde bulunamayan personelin mazeretlerinin de yazıldığı isim listesi ilgili mercie en geç şubat ayı sonuna kadar bildirilecektir. Bu personelden göreve başlayanlar, göreve başladıkları tarih itibariyle söz konusu kanun ve yönetmelik uyarınca mal bildiriminde bulunacaklardır.

8- Ek Mal Bildirimi başlıklı 10'uncu maddesine göre beyanname vermek zorunda olan kamu görevlileri, yıl içerisinde Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde; eşleri velayeti altındaki çocukları ve kendilerinin şahsi mal varlıklarında önemli bir değişiklik olduğunda, değişikliği izleyen bir ay içinde yeni edindikleri mal, hak, gelir, alacak ve borçlara münhasır olmak üzere ek mal bildirimi vermek zorundadırlar. Elde ettikleri net aylığın beş katı tutarı 'mahiyet ve miktardaki malın iktisabı ile hak, alacak veya gelir sağlanması veya borçlanılması', mal varlığında önemli değişiklik sayılmaktadır.

9- Özlük dosyaları Başkanlığımızda veya İl Müftülüğünde bulunan personelin söz konusu mal bildirimlerini dosyalarına konmak üzre ilgili birime göndermek veya teslim etmek zorundadırlar.

Personele Özel

Yazılı ve Görsel Materyallerin Tesbit ve Temini

Yazılı ve Görsel Materyallerin Tesbit ve Temini Başkanlığımız tarafından basımı gerçekleştirilen Yazılı ve Görsel Materyallerin Tesbit ve Temini Hakkında....

Nakil Talep Formu